Om mig Translate Follow on Bloglovin

Test 2


Japans natur: Japans natur består mest av berg och skog.  Hela 73 procent av landetsbestår utav berg och 10% utav hela världens vulkaner finns i Japan, en av dom är Fuji som är japans högsta berg och ligger ungefär 100 kilometer sydväst om Tokyo. Fuji är en slocknad stratovulkan och är 3 776 meter högt.

De japanska alperna är en bergskedja som delar västra Japan från östra och delas in tre

Norra alperna (även kallat Hida-bergen), sträcker i nordsydlig riktning. Dess rygg utgör gränsen mellan i väster Gifu och Toyama prefekturer och i öster Nagano och Niigata prefekturer. (Prefektur=som ett landskap ex.Östergötland)

Centrala alperna (eller Kiso-bergen) ligger till största delen i Niigata prefektur och något in i södra Gifu.

Södra alperna (eller Akaishi-bergen) sträcker också i nordsydlig riktning. Dess rygg utgör gränsen mellan i väster Niigata prefektur och i öster Shizuoka och Yamanashi prefekturer i öster.

 Japans största sjö är Biwasjön, som också är en av världens äldsta insjöar och under fyra miljoner år har utvecklat ett särpräglat ekosystem.[1] Jordbävningar är vanliga i Japan, som ligger på gränsen mellan tre tektoniska plattor. Japan drabbas varje år av ungefär 1 500 jordbävningar. Små jordbävningar, som inte orsakar någon skada, sker dagligen. Bland de mest förödande jordbävningarna märks den stora Kanto-jordbävningen, jordbävningen i Kobe 1995 och jordbävningen vid Tohoku 2011.